CakePHP

Bolognesesaus

6 personen
50 gram boter
2 eetlepels olijfolie
1 ui, 1 wortel, 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
25 gram champignons
100 gram bakbacon, in stukjes gesneden
400 gram rundergehakt, 300 ml. rode wijn
4 eetlepels tomatenpuree
300 ml vleesbouillon
150 ml room
Zout en peper

Bereiding
Verhit de boter en de olie in een pan met een dikke bodem. Fruit de groenten. Doe de bakbacon en het gehakt erbij en laat deze vijf minuten al roerend meebakken. Giet de wijn over het mengsel, breng alles aan de kook, laat de wijn inkoken. Voeg peper en zout, tomatenpuree en bouillon toe en laat de saus 1,5 uur zachtjes doorkoken met het deksel op de pan. Roer de room door de saus, laat 15 minuten zachtjes doorkoken (wel roeren!) zonder deksel. Serveer bijvoorbeeld met schelpjespasta.

Ingredienten

Rund Tomaten Uien Wortels