CakePHP

Stamppot boerenkool

Recept voor 4 personen
1 kilo aardappelen (bildstar of resonant)
1 kilo afgehaalde boerenkool, dus zonder nerven
Klontje boter
Flinke scheut melk
Peper en zout naar smaak

Bereiding
Kook de boerenkool tien minuten voor, giet af en stop het garingsproces door de kool met koud water af te spoelen. Zet de aardappelen op, doe de boerenkool erbovenop en kook nog eens dertig minuten. Gebruik een mixer om de boerenkool en de aardappelen fijn te maken, voeg het klontje boter en de melk toe voor de vereiste smeuiigheid. Breng op smaak met peper en zout.
Dit si alleen de basis. Spekjes worden vaak aan de stamppot toegevoegd. Ze kunnen apart worden gebakken en leveren ook jus op, of ze worden met de aardappelen en de kool meegekookt. Stamppot boerenkool is natuurlijk niet compleet zonder worst. Verder zijn er varianten met mosterd of ketchup, zilveruitjes en piccalilly. De echte diehards sprenkelen er ook nog een scheutje azijn bovenop.

Ingredienten

Aardappel Boter Melk